Radiostezija virtuvę pataria įrengti pačioje
blogiausioje būsto vietoje. Tai lengva
paaiškinti, nes kasdien naudojamoje
viryklėje susikuria energija, kuri sėkmingai
nugali visas nesėkmes. Virtuvė yra tokia
būsto zona, kurioje veikia du vienas kitam
priešingi energijos elementai - ugnis ir
vanduo. Todėl gera virtuvė grindžiama
tinkamu minėtų elementų balansu. Nuo to,
kaip pasiseks juos subalansuoti, priklausys
ir jūsų savijauta virtuvėje.
Norint subalansuoti ugnį ir vandenį,
virtuvėje negalima prieš viryklę ar prie jos
įrengti plovyklės ar šaldytuvo. Ugnies ir
vandens elementų negalima laikyti arti
vienas kito. Jie konfrontuoja. Patartina
tarp viryklės ir plovyklės ar šaldytuvo
pastatyti spintelę ar bufetą.
"Kuo harmoningesnė virtuvės aplinka, tuo
geresnis ten paruošiamas maistas", - sako
kinų patarlė. Nuo to, kaip ruošiamas
maistas, feng shui specialistų nuomone,
priklauso net šeimos darna ir sėkmė.
Esminis faktorius virtuvėje -tinkama
viryklės vieta. Seniau, kai viryklė buvo
nesudėtingas įrenginys, tai nustatyti
nebūdavo sunku. Šiuolaikinėse virtuvėse tai
daug sudėtingiau.
Pagrindinis šiuolaikinės virtuvės gėrio
elementas yra visada pilnas šaldytuvas. Tai
-šiuolaikinės senovės Kinijoje buvusios
urnos su ryžiais atitikmuo. Kinai visada
stengiasi, kad jų turimų ryžių kiekis
nemažėtų.
Jei virtuvėje valgoma, tai stalą su
kėdėmis patartina statyti centrinėje
virtuvės dalyje, kur geriausia energija.
Stalus patartina statyti taip, kad jie būtų
papildomas barjeras tarp viryklės ir
šaldytuvo, plovyklės arba skalbiamosios. Tai
susilpnina energetinę vandens ir ugnies
konfrontaciją ir sukuria energetinę
harmoniją.
Virtuvėse kabinti svogūnų, česnakų ar
kitų džiovintų daržovių pynes nėra gerai.
Tas pats pasakytina ir apie virtuvėje
sukrautus indus, puodus: jie turi būti
uždarose spintelėse.
Virtuvėje nelaikykite suskilusių indų.
Ant viryklės, net jei nieko neverdate, turi
būti patys gražiausi indai, nors vienas
gražus puodas. Virtuvės lentynoje taip pat
statomi patys gražiausi indai ar kiti
dekoratyviniai daiktai.
Viryklė laikoma pagrindiniu viso būsto
elementu. Virtuvę visada vertiname pagal
viryklės padėti joje. Plovyklė - stalelis -
viryklė (energetiškai vanduo - medis -
ugnis) - harmoningiausias virtuvės interjero
elementų išdėstymas. Jei viryklė yra šalia
kriauklės, sumažėja būsto gyventojų
darbingumas. Idealiu atveju viryklė turėtų
stovėti virtuvės centre.
Norint harmonizuoti virtuvės energetiką,
būtina išmesti iš jos visa, kas sena ir ko
daug metų nenaudojame, nes tai yra sukaupę
negatyvią daugelio metų energetiką.
Vandens čiaupai turi būti tvarkingi,
nevarvėti.
Stalas virtuvėje turėtų būti nekampuotas,
dar geriau - ir juodos spalvos. Tai
simbolizuoja vandens stichiją ir leidžia
geriau įsisavinti maistą.
Virtuvėje negalima svarstyti jokių
problemų, žiūrėti televizoriaus. Kinijoje
nėra virtuvių, bendrų su valgomuoju ar
svetaine.
Užuolaidos virtuvėje išsklaido,
harmoningai paskirsto ir atgaivina jos
energetiką. Rausvos užuolaidos ypač gerina
virtuvės energetiką.
Virtuvės langas negali būti didesnis nei
2/3 sienos ploto. Langai turi didelę
reikšmę, bet jei jie per dideli, iš virtuvės
išeis visi energetiniai srautai.
Reikia atminti ir tai, kad visi daiktai
sensta ir juos būtina keisti, valyti.
Patartina kartkartėmis virtuvėje viską
sujaukti ir paskui išdėstyti naujaip.
Judėjimas - gyvybė.
Radiostezija šiuolaikinei virtuvei nurodo
kiek įmanoma atsisakyti cheminių medžiagų
bei kitų kenksmingų elementų ir taip padėti
kūnui taupyti energiją.
Atminkite, kad virtuvė - ne svetainė.
Todėl jos interjerą įrenkite pagal savo
skonį ir poreikius. Tai jūsų individuali
patalpa.
Atminkite, kad virtuvė - aktyvios veiklos
būsto zona ir joje turi vyrauti teigiama
energetika.
Medžio elementai virtuvės interjerui
suteikia pasyvumo, o metalo elementai
pagyvina jos energetiką. Todėl pasistenkite
harmoningai panaudoti minėtus interjero
elementus. Medžio perteklius virtuvėje
sudarys niūrią ir nemalonią atmosferą, o
metalo perteklius suteiks jai technologinio
cecho išvaizdą ir sukels agresyvių emocijų
srautus.
Pagrindiniai feng shui patarimai:
1. Nestatykite viryklės prieš virtuvės
duris, tualetą, langą.
2. Viryklė negali būti po lubose esančia
išsikišusia sija, patalpos kampe, priešais
laiptus.
3. Viryklė negali būti po esančiu virš
jos tualetu.
4. Virtuvė negali būti centrinėje namo
dalyje.
5. Prie virtuvės negali būti tualetas.
6. Įeinant į būstą virtuvė turi būti
nematoma.
7. Virtuvė ir joje esantys indai,
šaldytuvas turi būti visada švarūs.
8. Viryklė būtinai turi būti teigiamoje,
o ne patogeninėje žemės zonoje.
Pagal radiosteziją svarbiausi maisto
elementai - vėjas ir vanduo. Abu šie
elementai būtini gyvybei.
Oras, kuriuo mes kvėpuojame, 90 %
atsakingas už mūsų organizmo medžiagų
apytaką. Gaiviame ore stipri energetika. O
užterštas, užsistovėjęs oras silpnina
organizmą ir yra pavojingas sveikatai.
Pasirūpinkite, kad virtuvė būtų gerai
vėdinama.
Antras pagal svarbą mūsų organizmui
elementas - geriamasis vanduo. Jis turi būti
"gyvas", o svarbiausia - neturi būti
laikomas plastmasiniuose buteliuose.
Sintetika išskiria į vandenį nemažai
medžiagų.
Chloruotas vanduo sunaikina vitaminą E.
Nors chloras išgaruoja, jo sudaryti
toksiniai organiniai junginiai lieka
vandenyje. Venkite aliuminio dalelių ir
nenaudokite aliuminio indų bei aliuminio
folijos. Nustatyta, kad jie skatina nervų
ligas.
Ant kokios viryklės ir kaip ruošti
maistą? Į šį klausimą atsako Vakarų Europoje
atlikti eksperimentai. Jie pademonstravo
įvairių energetikos šaltinių savybes.
Keturiuose puoduose esantis vanduo buvo
virinamas ant viryklės, kūrenamos malkomis,
dujinės, elektrinės ir mikrobangų
krosnelėje. Atšaldytu vandeniu buvo laistomi
augalai.
Stipriausi augalai užaugo laistomi
malkomis šildomu vandeniu, panašiai augo ir
dujomis užvirintu vandeniu laistomi augalai.
Vandeniu, nukaistu nuo elektrinės viryklės,
laistomi augalai susisuko, nusilpo. Na, o
nuo mikrobangių vandens atsirado augalų
mutacijos.
|